Ontbijten met muffins, met deze gezonde proteine pompoenmuffins kan het! Ze zijn gemaakt met proteinepoeder en bevatten helemaal geen suiker: rijk aan eiwitten en koolhydraatarm dus. Maar ook heerlijk luchtig en smeuig door de pompoenpuree en onweerstaanbaar lekker door de warme kruiden die erin zitten. Het echte herfstgevoel in een gezonde muffin! Dit recept is goed voor 12 muffins. Bewaar ze in de koelkast voor een hele week ontbijt en gezonde tussendoortjes of vries ze heel makkelijk in. Haal ze de avond voor je ze nodig hebt uit de vriezer en zet ze in de koelkast, zo zijn ze de volgende dag perfect ontdooid.

Deze low-carb proteine pompoenmuffins zijn:

  • Paleo
  • Low-carb / Keto
  • Suikervrij
  • Glutenvrij
  • Zuivelvrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Gezond
  • Gemaakt van alleen pure ingrediënten

Ingredienten in low-carb proteine pompoenmuffins

Voor deze low-carb proteine pompoenmuffins gebruik ik maar een paar pure en gezonde ingredienten. Zo houd je het lekker simpel en zijn deze muffins zo gezond dat ze een prima verantwoord ontbijt of tussendoortje zijn.

Amandelmeel

Gewoon meel bestaat uit tarwe. Tarwe is een graan dat gluten bevat en vooral bestaat uit snelle koolhydraten. Niet goed voor je darmen èn je energieniveau. Daarom heb ik dit vervangen voor amandelmeel, glutenvrij en boordevol gezonde vetten uit noten. Je bent er dus lang door verzadigd en je hebt geen last van energiedipjes. Daarbij is de nootachtige smaak in veel recepten gewoon super lekker!

Proteïnepoeder

Het toevoegen van extra proteinepoeder in je baksels zorgt voor extra eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk om je lichaam op te bouwen en te herstellen. Omdat eiwittten langzaam verteren zit je er lang vol van en voorkomen ze pieken in je bloedsuikerspiegel. Kies wel altijd voor plantaardig proteinepoeder of voor pure collageenpoeder, alle andere proteinepoeders zijn gemaakt van koemelk en bevatten dus zuivel. We kunnen zuivel erg moeilijk verteren en het is dus niet goed voor je darmen. In mijn baksels gebruik in zelf vaak de pure bruine rijstproteine van Sunwarrior in de smaak vanille: daaraan is alleen maar pure vanille en Stevia toegevoegd. Geen gekke kunstmatige smaakjes dus. Gebruik je in dit recept proteinepoeder zonder smaakje? Voeg dan extra Stevia toe om ze wat zoeter te maken.

Eieren

Een super gezonde en volwaardige bron van eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B12 en D, ijzer, zink en selenium. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, verhogen eieren je cholesterol gehalte niet, maar dragen ze juist bij aan een gezond cholesterol. Lees er meer over in DEZE blog die ik erover heb geschreven.

Pompoenpuree

Pompoenpuree is eigenlijk niets anders dan gekookte en gepureerde pompoen. Je maakt het heel makkelijk zelf: ⁠Snijd een pompoen doormidden, leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Bak 40 minuten in een oven van 180 graden. Laten afkoelen en daarna schep je het vruchtvlees er met een lepel zo uit. Even prakken met een vork of de staafmixer er doorheen en klaar ben je. Pompoen is heel gezond en bevat daarnaast ook maar weinig koolhydraten, terwijl het toch lekker zoet smaakt. Perfect voor in je low-carb recepten dus.

Recept Low-carb Proteïne Pompoenmuffins

Ingredienten voor 12 Low-carb Proteïne Pompoenmuffins

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram proteinepoeder vanille (Sunwarrior rijstproteïne of Paleo proteinepoeder)
  • 4 eieren
  • 240 gram pompoenpuree
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 1 tl appelazijn
  • Optioneel: kokosyoghurt als glazuur

Zo maak je Low-carb Proteïne Pompoenmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed met papieren muffinvormpjes.
  2. Doe alle droge ingedienten bij elkaar in een kom en meng goed. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
  3. Klopt de eieren los met de pompoenpuree en voeg deze daarna toe aan de droge ingredienten. Meng goed. Voeg tot slot de appelazijn toe en roer nog even kort door.
  4. Giet het beslag in de muffinvormpjes en zet 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goud bruin is en de binnenkant gaat.
  5. Laat de muffins afkoelen en versier evt. met een laag frisse kokosyoghurt.

NIEUW OP DE BLOG…                      

Suikervrije Paleo Stoofperen Recept

Suikervrije Paleo Stoofperen Recept

Stoofperen zijn echt comfortfood voor koude herfstige dagen. Ik zou ze eigenlijk ook alleen al maken voor de geur die zich door je huis verspreidt als ze op staan, zó ongelofelijk lekker! Maar gelukkig smaken ze ook nog eens heerlijk, en kun je ze zo ongeveer met...

Lees meer
Gezonde Low-carb Keto Boterkoek Recept

Gezonde Low-carb Keto Boterkoek Recept

Ik maak er tegenwoordig een sport van om mijn favoriete recepten van toen ik klein was, om te toveren tot een gezonde variant. En dan kan boterkoek niet achter blijven! Normaal gesproken bestaat boterkoek uit ongeveer gelijke delen boter, bloem en suiker. Maar in een...

Lees meer
Keto & Paleo Bounty Bliss Balls Recept

Keto & Paleo Bounty Bliss Balls Recept

Geen tijd om te bakken, maar toch iets lekkers en verantwoords bij de thee? Maak dan deze Bounty Bliss Balls. Binnen 15 minuutjes ben je klaar, want het is een kwestie van alle ingrediënten mengen en er balletjes van draaien. Super snel èn simpel dus. En deze Bounty...

Lees meer
5 keer slim boodschappen doen

5 keer slim boodschappen doen

De boodschappen, een terug kerend klusje waar lang niet iedereen dol op is! Als ik mensen begeleid naar een gezonder eetpatroon, neem ik ze regelmatig mee naar de supermarkt voor een ‘supermarktsafari’. Want als je anders gaat eten, horen daar ook andere boodschappen...

Lees meer
3 manieren waarop suiker je dik maakt

3 manieren waarop suiker je dik maakt

Maakt suiker je dik? Ik kan me voorstellen dat je jezelf die vraag al vaak hebt gesteld. Want waar we eerst vet de schuld gaven van de te hoge getallen op de weegschaal, hoor je nu steeds vaker iets heel anders. Niet vet, maar suiker maakt je dik. Er is al een tijdje...

Lees meer
Paleo & Low-carb Clafoutis met pruimen recept

Paleo & Low-carb Clafoutis met pruimen recept

Een clafoutis is een klassiek Frans nagerecht. Een beetje pudding-achtige cake met (meestal) kersen erin. Het is een hele makkelijke, lekkere en effectieve manier om rijp fruit op te maken. En een grote bak met pruimen keek me smekend aan vanaf de fruitschaal. Ik...

Lees meer