Ontbijten met muffins, met deze gezonde proteine pompoenmuffins kan het! Ze zijn gemaakt met proteinepoeder en bevatten helemaal geen suiker: rijk aan eiwitten en koolhydraatarm dus. Maar ook heerlijk luchtig en smeuig door de pompoenpuree en onweerstaanbaar lekker door de warme kruiden die erin zitten. Het echte herfstgevoel in een gezonde muffin! Dit recept is goed voor 12 muffins. Bewaar ze in de koelkast voor een hele week ontbijt en gezonde tussendoortjes of vries ze heel makkelijk in. Haal ze de avond voor je ze nodig hebt uit de vriezer en zet ze in de koelkast, zo zijn ze de volgende dag perfect ontdooid.
Deze low-carb proteine pompoenmuffins zijn:
- Paleo
- Low-carb / Keto
- Suikervrij
- Glutenvrij
- Zuivelvrij
- Rijk aan eiwitten
- Gezond
- Gemaakt van alleen pure ingrediënten
Ingredienten in low-carb proteine pompoenmuffins
Voor deze low-carb proteine pompoenmuffins gebruik ik maar een paar pure en gezonde ingredienten. Zo houd je het lekker simpel en zijn deze muffins zo gezond dat ze een prima verantwoord ontbijt of tussendoortje zijn.
Amandelmeel
Gewoon meel bestaat uit tarwe. Tarwe is een graan dat gluten bevat en vooral bestaat uit snelle koolhydraten. Niet goed voor je darmen èn je energieniveau. Daarom heb ik dit vervangen voor amandelmeel, glutenvrij en boordevol gezonde vetten uit noten. Je bent er dus lang door verzadigd en je hebt geen last van energiedipjes. Daarbij is de nootachtige smaak in veel recepten gewoon super lekker!
Proteïnepoeder
Het toevoegen van extra proteinepoeder in je baksels zorgt voor extra eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk om je lichaam op te bouwen en te herstellen. Omdat eiwittten langzaam verteren zit je er lang vol van en voorkomen ze pieken in je bloedsuikerspiegel. Kies wel altijd voor plantaardig proteinepoeder of voor pure collageenpoeder, alle andere proteinepoeders zijn gemaakt van koemelk en bevatten dus zuivel. We kunnen zuivel erg moeilijk verteren en het is dus niet goed voor je darmen. In mijn baksels gebruik in zelf vaak de pure bruine rijstproteine van Sunwarrior in de smaak vanille: daaraan is alleen maar pure vanille en Stevia toegevoegd. Geen gekke kunstmatige smaakjes dus. Gebruik je in dit recept proteinepoeder zonder smaakje? Voeg dan extra Stevia toe om ze wat zoeter te maken.
Eieren
Een super gezonde en volwaardige bron van eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B12 en D, ijzer, zink en selenium. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, verhogen eieren je cholesterol gehalte niet, maar dragen ze juist bij aan een gezond cholesterol. Lees er meer over in DEZE blog die ik erover heb geschreven.
Pompoenpuree
Pompoenpuree is eigenlijk niets anders dan gekookte en gepureerde pompoen. Je maakt het heel makkelijk zelf: Snijd een pompoen doormidden, leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Bak 40 minuten in een oven van 180 graden. Laten afkoelen en daarna schep je het vruchtvlees er met een lepel zo uit. Even prakken met een vork of de staafmixer er doorheen en klaar ben je. Pompoen is heel gezond en bevat daarnaast ook maar weinig koolhydraten, terwijl het toch lekker zoet smaakt. Perfect voor in je low-carb recepten dus.
Recept Low-carb Proteïne Pompoenmuffins

Ingredienten voor 12 Low-carb Proteïne Pompoenmuffins
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram proteinepoeder vanille (Sunwarrior rijstproteïne of Paleo proteinepoeder)
- 4 eieren
- 240 gram pompoenpuree
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 1 tl appelazijn
- Optioneel: kokosyoghurt als glazuur
Zo maak je Low-carb Proteïne Pompoenmuffins
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed met papieren muffinvormpjes.
- Doe alle droge ingedienten bij elkaar in een kom en meng goed. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
- Klopt de eieren los met de pompoenpuree en voeg deze daarna toe aan de droge ingredienten. Meng goed. Voeg tot slot de appelazijn toe en roer nog even kort door.
- Giet het beslag in de muffinvormpjes en zet 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goud bruin is en de binnenkant gaat.
- Laat de muffins afkoelen en versier evt. met een laag frisse kokosyoghurt.

NIEUW OP DE BLOG…
Paleo Kokos Cheesecake Recept
Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept
Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...
Tropische Kokos Smoothiebowl
Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept
Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....
Chiapudding met Kokos en Mango Recept
Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango. Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept
Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...