IMG_7340Broccoli is super gezond, maar ik heb nooit zoveel inspiratie voor lekkere recepten met broccoli. Tot ik een ideeetje voorbij zag komen voor een salade in combinatie met pompoen en geitenkaas, dat leek me een lekkere combi! En dat is ook zo. Samen met het zoete van appel en het licht bittere van rucola een heerlijke winterse salade waarmee je al snel 400 gram groenten binnen krijgt. Give it a try! 🙂

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 kleine broccoli
  • ½ flespompoen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Halve appel (of 1 kleine, ik gebruikte Elstar)
  • Flinke hand rucola
  • Handje ongezouten amandelen
  • 1 el gedroogde tijm

Voor de dressing

  • 1 sjalotje, gesnipperd (kleine ui kan evt. ook)
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 3 el appelciderazijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de helft van de flespompoen in blokjes (de schil kun je eraan laten) verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met tijm en een snufje zout. Rooster ze in een voorverwarmde oven (200 graden) in zo’n 30-45 minuten goudbruin en gaar. Heb je weinig tijd? Je kunt de pompoenblokjes ook gewoon blancheren, verwijder dan wel de schil of koop kant-en-klare pompoenblokjes. Het is natuurlijk wèl net iets minder lekker.
  2. Snij de broccoli in roosjes en blancheer 5 minuten in een pan met kokend water en een snufje zout. Spoel koud af.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan licht. Hak vervolgens grof.
  4. Voor de dressing meng je olijfolie en appelciderazijn met peper en zout naar smaak. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat 5 minuutjes staan. Meng de dressing vervolgens met de broccoli en pompoenblokjes.
  5. Snij de appel in kleine blokjes. Meng vervolgens pompoen en broccoli met de appel en rucola. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

IMG_7336