Super lekker en feestelijk lunch-idee: deze witlofsalade met rosbief en blauwe kaas. Heel eiwitrijk, low-carb en je hebt meteen al 350 gram groenten binnen. Als je een beetje je best doet, ziet het er ook nog eens behoorlijk indrukwekkend uit en dat is scoren als je gasten hebt. Een typische win-win situatie dus dit. 😉

witlofsalade rosbief blauwe kaas recept

Ingrediënten voor 2 porties

  • 400 gram witlof
  • 100 gram bietjes julienne (fijn geraspte bietjes)
  • 2 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 50 gram roquefort
  • 40 gram kokosyoghurt
  • 200 gram rosbief
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snij in parten. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze erbij. Rooster zo’n 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  2. Maak de dressing door de helft van de roquefort te mengen met de kokosyoghurt, een beetje prakken met een vork versnelt de boel. Blijft dressing te dik, voeg dan wat water toe. Maak op smaak met wat peper.
  3. Snij de witlof in parten en verwijder de harde kern. Leg op een groot bord. Verdeel de bietjes erover.
  4. Haal de uien uit de oven en meng met de witlof en bietjes. Rol de plakjes rosbief leuk op tot een soort roosjes en leg op de salade.
  5. Verkruimel de overige roquefort en verdeel samen met de dressing en evt. nog wat extra tijm over het bord. Maak af met wat versgemalen peper en zout.

Eet smakelijk!