Krijg je visite en wil je een lekker (maar toch gezond) dessert maken? Heb je zin om jezelf te trakteren tijdens een zomerse weekenddag? Of heb je gewoon een enorme bak perziken staan en weet je even niet wat je ervan moet maken (zoals ik)? Het antwoord op al die vragen is deze warme perzik cobbler met kokos roomijs. 😉

Een cobbler is een warm Brits/Amerikaans gerecht bestaande uit een zoete fruitlaag (een hartige vulling kan ook) met een korst van deeg. Mijn gezonde variant daarop is natuurlijk gluten- en graanvrij, zuivelvrij en bevat geen geraffineerde suiker. De perziken zijn van zichzelf al zoet genoeg, dus ik voegde alleen een klein beetje kokosbloesemsuiker toe aan het deeg. Meer is niet nodig! Oh ja.. Het roomijs is van Abbot Kinneys (www.abbotkinneys.com), gemaakt van biologische kokosmelk en agavesiroop en dus vrij van zuivel of soja. Behoorlijk prijzig, maar sooooo worth it!! Te vinden bij o.a. Ekoplaza.

Ingrediënten in Paleo Perzik Cobbler met Kokosijs Recept

6 kleine of 4 grote porties

  • 500 gram (wilde) perziken
  • Rasp van 1 limoen
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • ½ tl vanillepoeder of het merg uit 1 vanillestokje
  • 40 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel (speltmeel kan ook, als het niet glutenvrij hoeft)
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 gram koude roomboter
  • Snufje zout

Zo maak je Paleo Perzik Cobbler met Kokosijs Recept

  1. Warm de oven voor op 220 graden. Snij de perziken in partjes en doe in een grote ovenschaal (een ronde is het mooist, maar elke ovenschaal werkt).
  2. Verdeel de limoenrasp, vanille en gember over de perziken en zet in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven direct naar 190 graden en zet de timer op 10 minuten.
  3. Maak ondertussen het deeg: meng amandelmeel, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker en zout in een kom. Er moeten geen klontjes meer in zitten.
  4. Snij de roomboter in blokjes en voeg deze toe aan het beslag. Meng met koude handen tot een soort kruimelig deeg.
  5. Voeg een heel klein scheutje water toe en meng nog even kort. Het deeg wordt nu wat plakkeriger en samenhangender.
  6. Haal de perziken uit de oven, giet er een half glas water bij en schep even om. Verdeel met een lepel het deeg in kleine hoopjes over de perziken.
  7. Zet voor 20 minuten terug in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  8. Serveer warm, met een flinke bol kokos roomijs.

Enjoy!!