Het is weer herfst! En dat betekent héél veel appels en peren, en binnen opwarmen met iets lekkers.. En dat gaat dus perfect samen in deze healthy appeltaartcake: een soort van cake in een taartvorm. Net zo lekker, maar veel gemakkelijker dan een normale appeltaart. En natuurlijk veel gezonder! Want deze taart is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij, dus kun je hier zonder schuldgevoel van snoepen. Hij is heerlijk met een flinke lepel kokosroom of ongezoete slagroom met een beetje extra kaneel. Of maak er een nagerecht van door hem warm te serveren met een bolletjes ijs.

Recept voor Easy Paleo Appeltaart

Dit recept is genoeg voor een kleine springvorm van 18 cm en ongeveer 6 porties. Heb je een grotere taartvorm? Gebruik dan meer ingrediënten. Heel precies komt het niet, zolang je de genoemde verhoudingen maar wèl goed aanhoudt.

Ingrediënten voor Easy Paleo Appeltaart

  • 2 grote of 3 kleine appels
  • 60 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 75 ml amandelmelk
  • 50 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • Flinke hand rozijnen
  • 2 tl. wijnsteenbakpoeder
  • ½ tl. vanillepoeder
  • Flinke snuf kaneel (zoveel als je lekker vindt, ik hou zelf van lekker veel kaneel :))

Zo maak je Easy Paleo Appeltaart

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed je springvorm helemaal met bakpapier (als je het bakpapier eerst nat maakt, wordt het veel buigzamer), zo blijft je taart niet plakken.
  2. Meng amandelmeel, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, vanille en kaneel in een kom vast goed door elkaar.
  3. Voeg hierna eieren, boter en amandelmelk toe en roer met een garde tot een egaal beslag.
  4. Snij 2/3 van de appels in blokjes en 1/3 in plakjes.
  5. Roer de appelblokjes en de rozijnen door het beslag en giet in de springvorm.
  6. Garneer de taart met de appelschijfjes, als je wilt kun je er wat geklutst ei met een kwastje op smeren, zo verbranden de appeltjes niet.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten tot je taart goudbruin en gaar is. Ga na 30 minuten even kijken hoe het ervoor staat, de baktijd kan variëren door de grootte van je taartvorm.

NIEUW OP DE BLOG…                      

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...

Lees meer
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...

Lees meer
Tropische Kokos Smoothiebowl

Tropische Kokos Smoothiebowl

Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...

Lees meer
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....

Lees meer
Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango.  Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...

Lees meer
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...

Lees meer