Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango.  Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor meerdere dagen, makkelijk mee te nemen en (bijna) overal op te eten.

Ingrediënten in Chiapudding met Kokos en Mango

Dit lekkere en simpele ontbijtrecept bevat alleen maar natuurlijke, gezonde en plantaardige ingredienten. Het recept is daarom: Paleo, Vegan, low-carb, graanvrij, glutenvrij, zuivelvrij èn suikervrij. Chiazaadjes zijn daarnaast rijk aan eiwitten, dus is je ontbijtje ook nog eens rijk aan proteïnen.

Chiazaad is trouwens super gezond. Want wist je dat chiazaad:

  • Je snel en lang een vol gevoel geeft
  • Helpt bij de hydratatie van je lichaam (je houdt beter water en elektrolyten vast)
  • Je bloeddruk kan verlagen
  • Rijk is aan gezonde omega-3-vetzuren (en dat werkt ontstekingsremmend)
  • Helpt je bloedsuikerspiegel constant te houden
  • Heel veel vezels (meer dan havermout), eiwitten en calcium (meer dan melk) bevat
  • Rijk is aan antioxidanten (meer dan bijv. bosbessen)

Deze chiapudding met kokos en mango is dus met recht een superfood ontbijtje. Je kunt met de topping van deze kokos chiapudding trouwens variëren zoveel je wilt. Voor nog minder koolhydraten vervang je de mango bijvoorbeeld voor aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Zoals bijvoorbeeld in dit recept, dan is je ontbijtje ook nog eens keto.

Recept voor Chiapudding met Kokos en Mango

Je kan dit recept heel makkelijk de avond van tevoren al maken, dan pak je ’s ochtends je ontbijtje zo uit de koelkast. En omdat je het een aantal dagen kunt bewaren, kun je ook meerdere porties in één keer maken. Dat bespaart tijd èn energie!

Chiapudding met Kokos en Mango Ingredienten

Voor 1 portie

Voor de pudding

  • 3 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el geraspte kokos
  • 4-8 druppeltjes pure Stevia
  • Snuf kaneel of ¼ tl vanille extract

Voor de topping

  • 2 el kokosyoghurt
  • ½ mango in blokjes
  • Beetje kokosrasp voor de topping

Zo maak je Chiapudding met Kokos en Mango

  1. Doe de chiazaad, lijnzaad, geraspte kokos en kaneel/vanille in een kommetje of bakje. Mix even door elkaar en voeg de amandelmelk toe.
  2. Roer goed door tot alles een beetje gelijk verdeeld is door de amandelmelk. Voeg naar smaak stevia druppeltjes toe en roer nog een keer door.
  3. Laat dit een paar uur (of een nachtje) opstijven in de koelkast zodat de zaadjes het vocht opnemen en het een puddingachtige structuur krijgt.
  4. Het kan zijn dat de pudding wat te dik wordt. Voeg dan gewoon wat extra water toe en roer goed door.
  5. Voeg vlak voor je gaat eten je toppings toe aan je chiapudding.

Tip: Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Doe dat dan meteen tijdens het voorbereiden in de avond bij je chiapudding en zet het daarna in de koelkast. Zo is je fruit in de ochtend mooi ontdooid.

NIEUW OP DE BLOG…                      

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...

Lees meer
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...

Lees meer
Tropische Kokos Smoothiebowl

Tropische Kokos Smoothiebowl

Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...

Lees meer
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....

Lees meer
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...

Lees meer
Gezonde en Glutenvrije Oliebollen Recept

Gezonde en Glutenvrije Oliebollen Recept

Zin in oliebollen met oud en nieuw? Maar niet zoveel zin in buikpijn en een carb-coma op zo’n gezellige avond? Dan kun je ze ook zelf maken! Glutenvrij, zuivelvrij en gefrituurd in gezonde olie. En dat is niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt zelfs geen frituurpan...

Lees meer