IMG_7032Lekker languit op de bank met een goed boek of je favoriete serie, mèt een zelfgemaakt kruidentheetje natuurlijk! Deze super lekkere èn gezonde gemberthee met citroen en kaneel heb je in no-time gemaakt. De smaak van gember combineert perfect met de frisse citroen en het kruidige van de kaneel.

Wist je dat gember verzachtend en rustgevend werkt voor je maag, en dat dit daarom een perfect theetje is om na de maaltijd te drinken? Het is daarnaast een heel goed natuurlijk middel tegen (ochtend)misselijkheid. Citroen werkt vet-afdrijvend en van kaneel is bekend dat het helpt de suikerspiegel stabiel te houden waardoor je minder snel trek krijgt in zoet. Genoeg redenen dus om dit lekkere recept onderdeel te maken van je avondroutine!

Ingrediënten

  • Gekookt water
  • Verse gember
  • Biologische citroen (omdat je ook de schil gebruikt, neem je hiervoor het beste de biologische onbespoten versie)
  • Kaneelstokje

Bereiding

Kook het theewater in de waterkoker (of fluitketel) en laat deze kort afkoelen in je mok voor je de rest van de ingrediënten toevoegt, zo verbranden ze niet. Snij één of twee schijfjes af van de gemberwortel, was de citroen goed onder lauw water (vooral als je geen biologische citroen gebruikt) en snij ook hier een schijfje af. Voeg deze, samen met het kaneelstokje, toe aan het theewater in je mok. Je kan ook een grote pot thee maken, verdubbel dan je ingrediënten.

Geniet ervan!