Dit is het ultieme basis recept voor super lekkere Paleo Banaanpannenkoekjes! Glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij, voor het beste guilt-free zondagochtend verwen-ontbijt. Voor iedereen die hem nog niet kent, hieronder mijn eigen versie. Het basisrecept bevat alleen ei en banaan, maar na héél vaak maken en experimenteren, vind ik deze de allerlekkerste.

Ingrediënten voor Paleo Banaanpannenkoekjes Reeept

Voor 1 (flinke) portie:

  • 1 banaan (liefst een beetje rijp)
  • 2 biologische eieren
  • 1 flinke el. boekweitmeel
  • 1 el proteïnepoeder (ik gebruik rijstproteïne met vanillesmaak)
  • 1 el kokosmeel
  • 1 tl. wijnsteenbakpoeder
  • Flinke snuf kaneel
  • Snufje zeezout
  • Kokosolie om in te bakken
  • Een koekenpan (liefst met een deksel)

Zo maak je Paleo Banaanpannenkoekjes Recept

Doe je banaan samen met de 2 eieren in de blender en mix tot alles fijn is en het beslag lekker luchtig is. Als je geen blender hebt, kun je de banaan ook prakken en daarna de geklutste eieren er doorheen mengen. Doe het mengsel in een beslagkom en voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zeezout toe, mix alles tot een glad beslag met een garde.

Verwarm een kleine hoeveelheid kokosolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Maak kleine hoopjes van het beslag in de plan en doe de deksel erop. Als de onderkant bruin is en de bovenkant gaar, draai je ze voorzichtig om (ze zijn iets minder stevig dan gewone pannenkoeken, dus het kan zijn dat je even moet oefenen) en bak je ze ook aan de andere kant bruin. Als ze te snel bruin worden en de bovenkant nog te zacht is als je ze om moet draaien, draai het vuur dan wat lager.

Topping: De pannenkoekjes zijn naturel al heerlijk met wat honing en vers fruit, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren met de toppings! Mijn favoriet is blauwe bessen, geroosterde walnoten, honing en een flinke klodder kokosyoghurt. 🙂

Eet smakelijk!