Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één keer bijna 2 keer zo groot, zonder extra suikers. Drie dubbel win!

De perfecte groenten voor in een smoothiebowl zijn courgette, spinazie, kropsla, witlof of komkommer. Ze zijn neutraal van smaak en bevatten veel water. Klinkt gek? Je proeft er niks van want het fruit smaakt veel sterker, beloofd. Probeer het maar eens!

Recept voor Tropische Kokos Smoothiebowl

In deze tropische groene kokos smoothiebowl zit verstopte courgette, dat geeft hem zijn zachte groene kleur. Voor extra eiwitten maak ik mijn smoothiebowl het aller liefste met collageenpoeder. Collageen is niet alleen super gezond, maar ook heel goed voor je haar, nagels en huid. Er zit helemaal geen smaak aan en je smoothie wordt er mega lekker luchtig van, net een milkshake.

Tropische Kokos Smoothiebowl Ingrediënten

Klik op de gekleurde ingrediënten om ze meteen online te bestellen.

Voor 1 portie

Zo maak je Tropische Kokos Smoothiebowl

  1. Doe het bevroren fruit in de blender op de icecrush stand en blend tot gruis. Heb je geen icecrush stand op je blender? Doe het fruit dan samen met de amandelmelk in de blender en blend tot alles goed gemengd is.
  2. Voeg de rest van de ingredienten toe en blend tot een gladde maar nog enigszins dikke smoothie. Drink je je smoothie liever dan dat je hem oplepelt? Voeg dan wat meer water toe.
  3. Maak je smoothiebowl af met de toppings.

Tip: gebruik je collageenpoeder? Voeg dit dan als laatste toe als alles goed gemengd is en laat de blender even draaien. Je smoothie zal heel luchtig opkloppen, alsof je wolkjes eet. Extra lekker!

NIEUW OP DE BLOG…                      

Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...

Lees meer
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....

Lees meer
Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango.  Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...

Lees meer
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...

Lees meer
Gezonde en Glutenvrije Oliebollen Recept

Gezonde en Glutenvrije Oliebollen Recept

Zin in oliebollen met oud en nieuw? Maar niet zoveel zin in buikpijn en een carb-coma op zo’n gezellige avond? Dan kun je ze ook zelf maken! Glutenvrij, zuivelvrij en gefrituurd in gezonde olie. En dat is niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt zelfs geen frituurpan...

Lees meer
Suikervrije Paleo Stoofperen Recept

Suikervrije Paleo Stoofperen Recept

Stoofperen zijn echt comfortfood voor koude herfstige dagen. Ik zou ze eigenlijk ook alleen al maken voor de geur die zich door je huis verspreidt als ze op staan, zó ongelofelijk lekker! Maar gelukkig smaken ze ook nog eens heerlijk, en kun je ze zo ongeveer met...

Lees meer