IMG_7119Clafoutis is een traditioneel Frans dessert en wordt gemaakt met verse kersen, eieren, veel melk en een beetje bloem. Het resultaat is een soort smeuïge cake. Nou had ik een grote bak peren gekocht, en die moesten op.. Ik dacht dat dit een prima recept zou zijn om ze in te verwerken, en het resultaat was inderdaad heel lekker. Ik heb het natuurlijk wel healthy gemaakt door amandelmeel en plantaardige melk te gebruiken en de suiker te vervangen door kokosbloesemsuiker en Stevia. En dat doet niks af aan de smaak! Lekker als zondags dessert of gezond gebakje bij de koffie of thee.

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gram amandelmeel
  • 250 ml rijstmelk (amandelmelk kan ook, dan is het 100% Paleo)
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 6 druppels vloeibare Stevia
  • 1/2 tl. gemalen vanille of 1 tl. vanille extract
  • 1 tl. kaneel
  • snufje zout
  • 3 rijpe peren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in kwarten. Klop de eieren even los met een garde in een kom. Klop ze niet te luchtig, de uiteindelijke structuur van een clafoutis is stevig en iets vochtig. Voeg de amandelmeel, kokosbloesemsuiker, Stevia, vanille, kaneel en zout toe en mix met de garde. Voeg tot slot de rijstmelk toe. Bekleed je springvorm met bakpapier. Zorg dat er geen gaatjes of scheurtjes in zitten, het beslag is zo vloeibaar dat dit er anders doorheen zal lekken. Als je het bakpapier van tevoren nat maakt onder de kraan, kun je het makkelijker vouwen. Je kan eventueel ook een bakblik gebruiken.

Leg de peren met de smalle bovenkant naar het midden in een rondje in de springvorm. Giet het beslag voorzichtig over de peren. Zet voor 45 tot 60 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn. Laat de clafoutis afkoelen en serveer met ongezoete slagroom met een beetje kaneel of kokosroom.