img_7315Amandel, peer en chocola is een hemelse combinatie. Daarnaast zijn er nu peren in overvloed in de winkel. Daarom maakte ik dit makkelijke perentaartje in een verantwoorde versie, want hij is gluten-, suiker- en lactosevrij en bovendien laag in koolhydraten. Rauwe cacao is daarnaast super gezond en omdat ik in dit taartje geen suiker gebruik, maar alleen wat kokosbloesemsuiker en Stevia gaat je bloedsuikerspiegel er niet van schommelen en bevat hij maar weinig koolhydraten. Hij werkt trouwens ook héél goed tegen je chocolate cravings! Zo kom je niet in de verleiding om naar een ongezonde chocoladereep te grijpen.. Ik zie alleen maar voordelen. 🙂

Ingrediënten voor 1 klein taartje

  • 140 gram amandelmeel
  • 60 gram rauwe cacao
  • 4 eieren
  • 100 gram roomboter of kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 8 druppeltjes vloeibare Stevia
  • 4 peren (bv. stoofperen, maar handperen kan evt ook)
  • Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt daarin alvast de boter of kokosolie. Schil de peertjes, verwijder de klokhuizen en snij ze in smalle partjes. Ik heb gekozen voor stoofpeertjes, die zijn heerlijk van smaak, maar blijven wat steviger in de oven. Je kunt ook voor gewone handperen kiezen, die zijn wat zachter. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng even door. Voeg daarna de eieren toe en mix met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg daarna Stevia en de gesmolten boter of kokosolie toe en mix tot een glad beslag. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier (dat gaat makkelijk als je het bakpapier even nat maakt). Leg op de bodem de helft van de perenpartjes in een rondje, giet daarna het beslag erover en leg vervolgens de andere helft van de peertjes bovenop de taart. Zet het perentaartje ongeveer 40 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Lekker als toetje met een bolletje ijs of wat kokosroom! Maar ook een heerlijk tussendoortje voor bij de koffie of thee.