Paleo Speculaas Bananenbrood Ingrediënten
Ik gebruik sinds een tijdje ook vaak cassavemeel in m’n baksels. Zo ook in dit bananenbrood. Van amandelmeel wordt het al snel heel machtig en valt het qua structuur ook redelijk snel uit elkaar. Boekweitmeel gebruik ik ook veel, maar dat heeft wel een wat specifieke smaak. Cassavemeel smaakt heel neutraal en lijkt qua eigenschappen het meeste op tarwemeel. Je krijgt er een mooi samenhangend deeg van. Je kan het in principe één of één vervangen voor tarwemeel of bloem in recepten. En omdat het gemaakt wordt van de cassavewortel is het geen graan en dus glutenvrij én Paleo. Daarnaast is het niet eens duur, voor een kilo betaal je meestal maar een euro of drie. Het is helaas nog niet heel makkelijk verkrijgbaar, je moet er echt voor naar de Toko. Maar zeker de moeite van het tripje waard! Ik sla gewoon altijd een paar zakken in.
Recept voor Paleo Speculaas Bananenbrood
Ik maakte van dit recept trouwens ook heel simpel een double chocolate variant, zie hieronder welke aanpassingen je daarvoor moet doen. What’s not to love?
Paleo Speculaas Bananenbrood Ingrediënten
- 4 bananen
- 5 eieren
- 80 gram dadels
- 150 gram cassavemeel (vervang evt. voor 150 gram boekweitmeel)
- 50 gram amandelmeel
- 3 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- Amandelschaafsel om te garneren
Zo maak je Paleo Speculaas Bananenbrood Recept
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Mix de bananen, eieren en dadels tot een glad geheel. Dat kan met een staafmixer of met een blender.
- Voeg de droge ingrediënten toe, behalve het amandelschaafsel en meng goed door elkaar met een garde.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier. Zo kun je het brood makkelijk uit de vorm halen na het bakken. TIP: Maak het bakpapier even nat onder de kraan, dan kun je het heel makkelijk in de vorm krijgen zonder dat het scheurt.
- Giet het beslag in de vorm en verdeel er lekker veel amandelschaafsel overheen.
- Zet het bananenbrood 45 minuten in de oven.
Variatie: Paleo Double Chocolate Bananenbrood
- Laat kaneel en koekkruiden weg en vervang 50 gram cassavemeel voor 80 gram cacaopoeder.
- Voeg 50 gram gehakte extra pure chocolade (80% of meer) toe aan het beslag.
NIEUW OP DE BLOG…
Paleo Kokos Cheesecake Recept
Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept
Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...
Tropische Kokos Smoothiebowl
Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept
Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....
Chiapudding met Kokos en Mango Recept
Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango. Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept
Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...