Het geheim: pompoenpuree. Dat maakt de pannenkoekjes lekker smeuïg, zonder de suikers en calorieën. Daarbij heb je dan ook nog eens meteen je eerste portie groenten al binnen! En omdat ik er alleen Stevia aan toevoeg om ze te zoeten, blijven ze ook lekker laag in koolhydraten. Voor wat extra proteïne voeg ik collageenpoeder toe, maar andere proteïnepoeder kan ook. Let wel op: is je proteïnepoeder al gezoet (alles met een smaakje), laat dan de Stevia achterwege.
Wil je dit recept echt guilt-free houden? Leef je dan niet te erg uit met de toppings. Dat is zonde van je ‘winst’. 😉 Kies bijvoorbeeld, net als ik, voor kaneelappeltjes en kokosyoghurt met wat ahornsiroop.
Ingrediënten voor Guilt-free Pumpkin Pancakes
Voor 1 portie Guilf-free Pumpkin Pancakes:
- 2 eieren
- 2 el pompoenpuree
- 1 maatschepje pure collageenpoeder (of ander proteïnepoeder)
- 2 el boekweitmeel
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 10 druppeltjes Stevia (niet als je proteïnepoeder al gezoet is)
- Snuf kaneel en koekkruiden
- Snufje zout
- Kokosolie om in te bakken
- Topping: gebakken kaneelappeltjes en/of kokosyoghurt
Bereiding Guilt-free Pumpkin Pancakes
- Doe de 2 eieren met de pompoenpuree in de blender en blend tot een gladde luchtige massa.
- Doe in een beslagkom en de overige ingrediënten toe. Mix goed door en voeg daarna voor extra luchtige pannenkoekjes evt. nog een theelepel appelazijn toe.
- Bak in een koekenpan met een beetje kokosolie kleine pannenkoekjes van het beslag. Ik hou zelf altijd ongeveer 1,5 eetlepel per pannenkoekje aan. Zet het vuur niet te hoog en doe tussentijds de deksel op de pan, dan garen de pannenkoekjes beter in het midden. Draai ze pas om als de bovenkant gestold is.
- Serveer bv. met kaneelappeltjes (appelpartjes met kaneel gebakken in kokosolie), kokosyoghurt en wat ahornsiroop of honing. Maar ook heel lekker met peer of vijg. 🙂
Enjoy!
NIEUW OP DE BLOG…
Paleo Kokos Cheesecake Recept
Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept
Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...
Tropische Kokos Smoothiebowl
Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept
Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....
Chiapudding met Kokos en Mango Recept
Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango. Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept
Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...