img_7292Chocolate for breakfast! Wie wil dat nou niet? Met dit ontbijtje zorg je dat je je trek in chocolade de rest van de dag op een verantwoorde manier de kop in drukt, ideaal.. 😉 Laag in suikers en koolhydraten, vol met goede vetten en antioxidanten, zuivel- graan- en suikervrij èn super lekker! Als je wilt, kun je het de dag van tevoren al maken, zodat je ’s ochtends weinig werk hebt aan je healthy verwenontbijtje. Je kan het warm of koud eten, net wat je lekker vindt. Maar nu het buiten zo koud is, eet ik het zelf het liefste lekker warm: Hot chocolate in a bowl.. 🙂

Ingrediënten (voor 1 portie)

  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 250 ml ongezoete amandelmelk (kokosmelk kan ook)
  • 4 druppeltjes Stevia
  • Klein snufje zeezout
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1 eetlepel kokossnippers
  • handje frambozen, bramen of andere bessen (bijv. uit de diepvries)

Voor een warm ontbijtje

Doe amandelmeel, kokos, lijnzaad, chiazaad, zeezout en rauwe cacaopoeder in een pannetje en voeg amandelmelk en Stevia toe. Roer goed door en zet op een laag vuurtje om langzaam op te warmen, zorg dat je tussendoor af en toe blijft roeren. Als het begint te koken is je papje klaar. Versier je lekkere warme ontbijtje met frambozen, cacaonibs en kokossnippers. Natuurlijk kun je variëren met de toppings.

Voor een koud ontbijtje

Doe amandelmeel, kokos, lijnzaad, chiazaad, zeezout en rauwe cacaopoeder in een kom of meeneembakje en voeg daarna de amandelmelk toe. Roer goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Als het papje te dik is, voeg dan nog wat koud water toe (het mag wat vloeibaar zijn, hij zal in de koelkast nog opstijven doordat de zaden vocht opnemen). Doe daarna de Stevia erbij en roer goed door. Doe de bevroren frambozen op je papje, dek de kom of bak af en zet in de koelkast tot de volgende dag. Als je gaat eten, voeg dan cacaonibs en kokossnippers toe aan je ontbijtje en geniet!!