Groentesoep is een hele makkelijke manier om heel veel groenten binnen te krijgen. En natuurlijk is zo’n warme kom soep heerlijk als het zo koud is buiten. Een ideale lunch of licht diner dus! Deze verse tomatensoep is in een kwartiertje klaar en super vol van smaak. En.. met één kom heb je al 250 gram groenten binnen.

Ingrediënten voor 2 porties

  • Halve kilo tomaten (ik gebruikte trostomaten)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje (biologisch, anders zit er een hoop troep in)
  • Handje gehakte basilicum
  • Snufje cayennepeper
  • 1 tl kokosolie

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook en snij de tomaten in grove stukken.
  2. Kook water met de waterkoker en giet vervolgens 250 ml op het bouillonblokje.
  3. Verwarm de kokosolie in een steelpan of soeppan en bak ui, knoflook en tomaten op matig vuur tot de tomaten zacht worden.
  4. Voeg de bouillon toe en laat alles 10-15 minuutjes zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het voer en voeg basilicum en cayennepeper toe. Pureer met een staafmixer tot een redelijk gladde soep. Er blijven tomatenvelletjes achter in de soep, vind je dat niet lekker? Giet de soep dan even door een zeef.
  6. Als je wilt kun je nog een scheutje amandelmelk toevoegen voor een extra romige soep.

Klaar! Makkelijk hé? 🙂