Broccoli is super gezond, maar ik heb nooit zoveel inspiratie voor lekkere recepten met broccoli. Tot ik een ideeetje voorbij zag komen voor een salade in combinatie met pompoen en geitenkaas, dat leek me een lekkere combi! En dat is ook zo. Samen met het zoete van appel en het licht bittere van rucola een heerlijke winterse salade waarmee je al snel 400 gram groenten binnen krijgt. Give it a try! 🙂

Ingrediënten in Salade met Pompoen, Broccoli en Geitenkaas Recept

Voor deze winterse salade gebruik ik alleen pure en gezonde ingrediënten en héél veel groenten. Ik vind het lekker om de broccoli even kort te koken (blancheren), maar je kan het eventueel ook rauw gebruiken als je dat wilt. De pompoen rooster ik in blokjes in de oven, dat is het lekkerst. Maar gewoon koken kan ook!

Snel-klaar-tip: In de supermarkt vind je nu ook al kant-en-klare pompoenblokjes uit de vriezer.

Recept voor Salade met Pompoen, Broccoli en Geitenkaas

Ingrediënten voor Salade met Pompoen, Broccoli en Geitenkaas

Dit zijn de ingrediënten voor 2 porties.

Voor de salade:

  • 1 kleine broccoli
  • ½ flespompoen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Halve appel (of 1 kleine, ik gebruikte Elstar)
  • Flinke hand rucola
  • Handje ongezouten amandelen
  • 1 el gedroogde tijm

Voor de dressing:

  • 1 sjalotje, gesnipperd (kleine ui kan evt. ook)
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 3 el appelciderazijn
  • Peper en zout

Zo maak je Salade met Pompoen, Broccoli en Geitenkaas

  1. Snij de helft van de flespompoen in blokjes (de schil kun je eraan laten) verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met tijm en een snufje zout. Rooster ze in een voorverwarmde oven (200 graden) in zo’n 30-45 minuten goudbruin en gaar. Heb je weinig tijd? Je kunt de pompoenblokjes ook gewoon blancheren, verwijder dan wel de schil of koop kant-en-klare pompoenblokjes. Het is natuurlijk wèl net iets minder lekker.
  2. Snij de broccoli in roosjes en blancheer 5 minuten in een pan met kokend water en een snufje zout. Spoel koud af.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan licht. Hak vervolgens grof.
  4. Voor de dressing meng je olijfolie en appelciderazijn met peper en zout naar smaak. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat 5 minuutjes staan. Meng de dressing vervolgens met de broccoli en pompoenblokjes.
  5. Snij de appel in kleine blokjes. Meng vervolgens pompoen en broccoli met de appel en rucola. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de gehakte amandelen.

NIEUW OP DE BLOG…                      

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Paleo Kokos Cheesecake Recept

Er is altijd een goede reden te vinden om deze zomerse Paleo ‘cheese’cake te maken. Want hij is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Hij is namelijk graanvrij, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij èn Vegan voor de liefhebbers. Weet je nog.. Die romige...

Lees meer
Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Rabarber-Yoghurt Cake met Citroen Recept

Deze zomerse cake is niet alleen lekker voor tussendoor of als toetje, maar ook zo gezond dat hij heel geschikt is als een feestelijk weekend-ontbijt. Ik kreeg de inspiratie voor dit recept van een vriendin die echt dól is op rabarber en bedacht voor haar deze super...

Lees meer
Tropische Kokos Smoothiebowl

Tropische Kokos Smoothiebowl

Als de zon begint te schijnen is een smoothiebowl echt mijn lievelingsontbijt. Lekker fris, vullend en je kunt er ook nog eens heel makkelijk je eerste portie groenten van de dag in verstoppen. En extra groenten in je smoothiebowl maakt je portie ook nog eens in één...

Lees meer
Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Gezonde Sloffentaart met Spijs en Gele Room Recept

Deze tijd van veel binnen zitten betekent voor mij dat ik extra veel tijd heb om lekker te experimenteren met bakken. Één van mijn favoriete taartjes aller tijden is een slof met spijs, room en vers fruit en ik wilde al een tijdje een gezondere versie ervan bedenken....

Lees meer
Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Chiapudding met Kokos en Mango Recept

Het is nog lang geen zomer, maar het is wèl al bijna maart en dan krijg ik toch al wel een beetje lentekriebels. Daarom deze keer een lekker zomers ontbijtrecept: chiapudding met kokos en mango.  Ideaal voor een snel doordeweeks ontbijt, want: handig te preppen voor...

Lees meer
Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Proteïne Powerbowl met Tonijn Recept

Bowls zijn eigenlijk al een tijdje hip, maar ik heb ze zelf eigenlijk pas net ècht ontdekt. En dan vooral als een super lekkere, vullende en snelle manier om je restjes op te maken! Je kunt er namelijk echt van alles in doen wat je lekker vindt of wat er nog in je...

Lees meer